Preskoči na glavno vsebino

Povej na glas!


 Čas korone, ali koronski čas. Zame so se v tem času pričele dogajati večje spremembe. Predvsem spremembe na bolje. Ta čas sem delovala tako, da maksimalno izkoristim svojo mrežo ljudi. Zaradi svoje odkritosti, odprtosti sem govorila na glas kaj si želim, o čem razmišljam in sanjam. S tem sem prejemala smernice, informacije, nasvete in jih uporabila. Najprej sem izkoristila teden pro bono coachinga in s pomočjo coachinje pričela z bloganjem. Nato sem v društvu Zveza Prijateljev Mladine Ljubljana Moste Polje postala prostovoljka in pričela s svojim novim projektom, s podporno skupino za ženske Dovolj Dobra. S skupino žensk imamo vsak drugi torek ZOOM srečanja. Na srečanjih se virtualno družimo, pogovarjamo, sproščamo in bodrimo. Moj namen je krepitev in spodbujanje žensk, da povejo na glas. Da se olajšajo. Glede na trenutno življenje, stanje, stiske, ki jih vsak od nas na svoj način doživlja, se mi zdi zelo pomembno, da govorimo. Zdi se mi pomembno, da ne zadržujemo v sebi, ker vem kam nas lahko to pripelje. Vodi nas lahko globoko v tunel, kjer se lahko zgodi, da ne vidimo izhoda. Z govorom, s prisluhom se prižgejo luči, ideje in moč, da poiščemo izhod. Izhod iz trenutne stiske, ker to je trenutna stiska in mi smo tisti, ki ji dovolimo kam nas bo odpeljala. Zelo pomembno se mi zdi, da smo iskreni do sebe, da se opazujemo in ko zaznamo neprijetne spremembe, da stremimo k iskanju rešitev. Kako si lahko pomagamo, da nam bo lažje, kaj lahko naredimo? Na koga se lahko obrnemo? Dokler ne povemo na glas kaj nas bremeni ne moremo pričakovati pomoči. Drugi ne vedo kaj se nam dogaja, kaj nas muči. Zato povejte, vprašajte, opozorite nase! Pišem, govorim iz lastnih izkušenj. Tudi sama sem bila v različnih stiskah in je prišel tudi trenutek, ko sama nisem zmogla in sem bila primorana poiskati pomoč drugje. Ni bilo lahko! Ampak, ko sem naredila ta korak je bilo vse lažje! Problemi, stiske, izzivi, težave so se postopoma odpravljale. Step by step. Naučila sem se povedati na glas, naučila sem se vprašati za pomoč. Sedaj mi ni nerodno! In kaj sem še odnesla od tega? Osebno rastem, moja notranjost raste. Odpirajo se nova vrata, nove ideje, nove priložnosti. Spoznavam nove ljudi, poslušam nove zgodbe. Spreminjam sebe, svoje prioritete, želje, vrednote. Odprla se mi je ideja in sem ustvarila še skupino na Facebooku (https://www.facebook.com/groups/351859656143871). V zasebni skupini objavljam lastne videe s trenutnimi čustvi, dogajanji, razmišljanji. Tako kot pisanje, tudi snemanje doživljam kot vrsto terapije. In pomaga, zelo pomaga. V prvi vrsti želim pomagati sebi nato še komu drugemu. Imam to potrebo po pomaganju, po dajanju in seveda prejemanju. 


Vir: https://images.app.goo.gl/emgLFjQd127CugPy5

Zato dragi moje, drage moje povejte na glas! Karkoli je, je trenutno stanje in kmalu bo konec! Vsega je enkrat konec :-)

Komentarji

  1. Čudovito zapisano. Meni pravo učenje, kolikokrat se ujamem, točno tako razmišljam....... Hvala za iskrenost in deljenje, res je to je nekaj neprecenljivega, delimo z drugimi in pri tem rastemo sami. HVALA TI, KER SI!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mala Emina in Velika Emina

Mala Emina v Bosni in Velika Emina v Sloveniji.  Včeraj (22.4.2022) je bilo točno 30 let odkar sem v Sloveniji. Leta 92 je mala Emina zbežala iz vojne in prišla s svojo družino v Izolo, na varno okolje, v novo življenje. Mala Emina je doživela veliko neprijetnih trenutkov, veliko strahu, veliko stigmatizacij, veliko sprememb in veliko prilagajanja in soočanja z vedno novimi izzivi.  Mala in Velika Emina razumeta in poznata občutke neimetja. Razumeta kako je biti v vedno istih oblačilih, razumeta kako je stati v vrsti Rdečega križa in čakati na paket hrane. Razumeta kako je stati pred sošolci s sklonjeno glavo, ker ne pozna dobro jezika. Razumeta kako je skrivati nasmeh, zaradi "škrbavih" zobkov, razumeta kako je, ko nekdo kaže nate s prstom, ko te ne sprejema, ko se te izogiba. Razumeta posledice selitve. Razumeta kako je živeti v nezdravih družinskih odnosih, razumeta kako je živeti z občutkom krivde. Veliko tega razumeta. Mala Emina je preveč strahu doživela, in ta jo sprem

Moj začetek

Moj začetek, moj prvi blog, moje misli in razmišljanja, moja doživetja sedaj delim z vami. Wuauuu! Kako dober občutek! Koliko sem morala "prehoditi" v življenju, da sem sedaj prišla do te točke, da lahko pišem. Iskreni zapisi, počutje, doživetja, osebna rast… Rastemo celo življenje, vsak dan in vsak trenutek, vendar le, če si dovolimo prisluhniti, si želeti in biti. Od nekdaj sem si želela lepih in zdravih, srečnih trenutkov. Zdravega odnosa s partnerjem, starši, z otroki, prijatelji in osebami, ki pomenijo. Vedela sem, da si zaslužim več kot to, kar sem prejemala. Vedela sem, da me v prihodnosti čaka točno ta točka, na kateri sem sedaj. Ampak za vse to sem morala trdo garati.    Skozi življenje sem se srečevala s prijetnimi in manj prijetnimi občutki, dogodki, na katere nisem imela vpliva. Dogodki, ki so me zaznamovali. Dogodki katere sem sprejela in se naučila z njimi živeti, četudi so zelo boleči. Ko se ozrem nazaj vidim, da se je vse dogajalo z razlogom, čeprav takrat

Skupina za ženske

 Novembra 2020 sem ustvarila skupino za ženske "Podporna skupina za ženske DOVOLJ DOBRA". Srečanja so brezplačna in jih izvajamo preko ZOOMa. Dame se povežemo vsak drugi torek in odpiramo različne teme. Teme izbiram glede na potrebe in zanimanje članic ali aktualno počutje. Ali pa preprosto na mojo inspiracijo. Ker je to podporna skupina se znotraj nje v prvi vrsti podpiramo, spodbujamo in se poslušamo. Vsaka od članic ima svojo zgodbo, svoje stiske in izzive. Vsaka ima svoje šibkosti, kvalitete in vrednosti. V skupini se dekleta počutijo zelo varno in sprejeto. Zato so tudi precej odprta, aktivna in željna novih spoznanj. Samo ime skupine izzove v nas, da smo DOVOLJ DOBRE , da se tega zavedamo. Da se sprejmemo take kakršne smo. Seveda imamo na izbiro, da smo dovolj sposobne in da lahko še rastemo, ali obtičimo v osebnem nezadovoljstvu. V ta namen smo pričele s temo KAJ SPLOH ZAME POMENI IMETI SE RADA ? Ali se imam dovolj rada? Nadaljevale smo s temo KAJ STORITI S PROBLEMOM?